14 czerwca, 2019

krasnale we Wrocławiu







29 maja, 2019

wietnamska kuchnia


17 maja, 2019

bird watching






13 maja, 2019

żaden wielki rekord...

ale satysfakcja jest


06 kwietnia, 2019

Malta






 

03 kwietnia, 2019

poprawiam średnią...

Regularnie analizuję swoje statystyki biegania: szczególnie średnią prędkość i liczbę kilometrów + (pace).
Biegam nieregularnie, ale jak mam siłę, ochotę, nie ma smogu i wtedy gdy czuję, że za mało się ruszam, pracując głównie przy komputerze.
Polubiłam to.
Zaczęłam biegać w sierpniu 2018 - od tamtego czasu przebiegłam 160 km (w tym roku 29 km do końca marca). Wychodzi średnio 10 km m-cznie w okresie zimowym, ale w okresie od sierpnia do końca grudnia miałam 24 aktywności, średnio po 5,5 km.

Zaczęłam w wakacje, 2.8.18, przebiegłam wtedy 4,93km w czasie 35 min (sr. predkosc 8,43).
Po miesiącu, 1.9.18, przebiegłam 5,84km w czasie 35,30 (sr. prędkość 9,87),
a 11.11.18 udało mi sie pierwszy raz przebiec 10km w 1:03:18 (srednia prędkość 9,77) - było super zimno, ale cieszyłam się, ze przebiegłam tę dziesiątkę...
Potem już walczyłam o lepszą średnią prędkość, teraz chyba zacznę ćwiczyć kondycje, aby biegać dłuższe dystanse...



06 marca, 2019

obrazki z Hagi (relaks)








05 marca, 2019

Haga



obrazki z Hagi (praca)








20 lutego, 2019

UJ

seminarium Anatomy of Disbelief...
 i ja:

15 lutego, 2019

z cyklu: powroty...


08 lutego, 2019

Theys


02 lutego, 2019

piękne Theys



20 stycznia, 2019

przetrwać vs zmienić?

http://lubimyczytac.pl/ksiazka/4385143/rzeczy-ktorych-nie-wyrzucilem

13 stycznia, 2019

new iphone


02 stycznia, 2019

bieganie

Uprawiam biegi okazyjne:
był bieg niepodległościowy, a w święta: Bieg Świąteczny (25.12) i Bieg Poświąteczny (27.12),  na koniec roku był Bieg Sylwestrowy;)
 i statystyki z 27.12.2018 w okolicach Trzechkolnych Młynow, gdzie sie zgubilam i szukałam drogi do domu... a jeszcze bateria telefonu mi sie rozładowała (stąd średnia prędkość i czas obnizone)

18 grudnia, 2018

winne swieta

Marques de Grinon Caliza Dominio de Valdepusa

smak wapienny


03 grudnia, 2018

COP24